Toplam 19 tesis bulundu.
1915 Seddülbahir Ahmet Uslu Müzesi, Gelibolu Yarımadası’nda Eceabat ilçesine bağlı Seddülbahir Köyü’nde bulunuyor.
Gelibolu Yarımadası’nda yer alan ve her yıl 25 Nisan tarihinde Avustralya ve Yeni Zelandalıların tören düzenledikleri koy, Çanakkale Savaşları sırasında en çok dikkat çeken yer olarak biliniyor.
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Behramkale Köyü’nde yer alan Assos Antik Kenti’nin tarihi M.Ö. 6. yüzyıla kadar uzanıyor.
Çanakkale’nin en önemli turistik yelerinden birisi olan Aynalı Çarşı il merkezinde çarşı caddesi civarında yer alıyor.
Çanakkale’nin en önemli turistik yerlerinden birisi olan Bozcaada’da Ayazma Plajı tatilcilerin gözdesi olmuş durumda.
Çanakkale il merkezinde Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Arkeoloji Müzesi’nde 12 bin 747 arkeolojik eser, 15 bin 237 sikke ve 2 bin 714 adet etnografik eser koruma altında bulunuyor.
Çanakkale Deniz Müzesi şehir merkezinde Çimenlik Kalesi’nin hemen girişinde yer alıyor.
Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi Türkiye’de eşi benzeri görülmemiş kahramanlık hikayelerinin yaşandığı Çanakkale Savaşları’nın sonsuza kadar hatırlanması ve yeni yetişen nesillere Çanakkale ruhunu aktarmak, bu ruhun gelişmesine katkı sağlamak amacıyla 7 Haziran 2012 tarihinde hizmete girdi.
Çanakkale il merkezinde 1905 yılında Er Hamamı olarak inşa edilen tarihi yapı Çanakkale Belediyesi’nin yaptığı restorasyon çalışmalarının ardından 2013 yılında “Seramik Müzesi” haline getirilmiş.
Çimenlik Kalesi, Çanakkale Boğazı’nın en dar olduğu yerde Anadolu kıyısında Sarıçay ağzındaki giriş kısmında yer alıyor.